Fødselsdage er vigtige – også oppe i årene

Fødselsdag er og vil altid være en glædelig dag. Uanset alder og køn er fødselsdag en vigtig begivenhed at fejre og en god anledning til at samle hele familien.

De fleste mennesker kan huske, hvordan de havde det op til deres fødselsdage, da de var børn. Som barn er man altid meget spændt op til sin fødselsdag, og man glæder sig til at skulle pakke alle sine gaver op og se, hvad de indeholder. Måske har man oven i købet svært ved at sove nætterne op til den store dag – netop fordi man bare er alt for spændt til at slappe af og falde i søvn. Man ligger og glæder sig og tænker på, hvad man mon får i fødselsdagsgave. Det kan virkelig være en stor og vidunderlig dag, når man som barn har fødselsdag.

Synet på fødselsdage ændre sig med alderen

Dette ændre sig dog en smule, som livet går. Som barn ser man frem til sin fødselsdag, og man kan næsten ikke vente, til det er den store dag. Når man bliver ældre, er fødselsdage pludselig ikke så vigtige for en. Det er naturligvis stadig rart at få gaver, og det er hyggeligt at spise lagkage og at være sammen med familien og vennerne, men det er ikke det samme, som da man var lille.

Som ældre begynder man i højere grad at fokusere på sin alder og det faktum, at man bliver ældre og ældre, uden at man selv kan kontrollere det. Alder er ingen bekymring, når man er lille og teenager – de fleste børn og især teenagere, som befinder sig et sted midt i mellem barn og voksen, glæder sig ligefrem, til de bliver voksne og selv kan bestemme over sig selv og sit liv.

Når man kommer i en vis alder, begynder det dog at være omvendt – så ville man ønske, at man var ung igen. Det er muligvis derfor, at mange ældre mennesker ikke regner fødselsdage for så vigtige. De har oplevet så mange fødselsdage, og fødselsdag betyder blot, at man bliver et år ældre og kommer et år tættere på at dø.

Det er vigtigt, at man anskuer fødselsdage på den rette måde

I virkeligheden kan netop denne tanke ødelægge ret så meget for en selv, hvis man hænger sig for meget i den måde at anskue livet på. Hvis man kun tænker på, hvor kort tid der er til, at man måske skal dø, så er det svært at få det fulde udbytte ud af sine ældre år. I en situation som denne er det vigtigt, at man anskuer livet, som et glas, der er halvt fyldt, i stedet for at anskue det som et glas, der er halvt tomt.

Benytter man sig af denne metode, så vil man også opleve mere livsglæde, hvilket giver nye muligheder og andre indspark til, hvordan man kan få det mest optimale ud af sin tilværelse. Er man først kommet ind i en forkert tankegang, kan det være virkeligt svært at komme ud af den og tænke på andre og nye måder.

Det er derfor vigtigt, at man som ældre menneske øver sig i at fokusere på de positive og fantastiske ting her i tilværelse. Man må naturligvis gerne have dage, hvor man er i dårligt humør eller er trist – det har alle mennesker – men man skal bare ikke komme ind i et mønster, hvor man føler sig trist eller sur hver dag.

Det er her sådan nogle ting som familie og børnebørn kommer ind i billedet og har enormt stor betydning. Hvis man har nogle mennesker at være sammen med, som man elsker højt, så er det lettere at være glad, frisk og ikke føle sig trist.

Husk at holde fødselsdag for de ældre mennesker i familien!

Det er derfor vigtigt, at man som barnebarn og barn af et ældre menneske husker at komme på besøge og skabe hyggestemning. Børnebørn er som regel ret begejstret for at besøge deres bedsteforældre, så det er ikke så svært at tage på besøg – det kræver bare, at man tager sig tid til det.

I anledning af fødselsdage er det især vigtigt, at man bidrager til at gøre dagen hyggelig og rar, så det ikke ender med, at man som ældre blot bliver mindet om, hvor kort tid man har tilbage at leve i. Bliver fødselsdagene gjort behagelige med lagkage, ssmå og store flag, balloner (her og her) og familiebesøg, så vil der i højere grad komme fokus på det gode ved livet og fødselsdagen.

Det vil derfor gøre en stor forskel for ældre mennesker generelt, at deres fødselsdage bliver fejret. Selvfølgelig bliver det aldrig det samme, som da man var barn og yngre, fordi man er et andet sted i livet, men man kan sagtens både medbringe lagkage og en gave eller to.

Tilføj en kommentar